Suami Kena Bantu Isteri Jaga Anak Kalau Nak Anak Sihat

Mengikut kajian daripada Princeton University kehilangan ayah akan membuatkan Telomeres, sejenis nucleoprotein yang melindungi Kromosom DNA anak kita menjadi lebih pendek daripada anak-anak yang lain.

Ayah yang jenis tak prihatin pasal anaknya dan juga ayah yang tak ‘wujud’ pada pandangan anaknya pun termasuk dalam kategori tu juga. Cara terbaik nak ‘wujud’ di depan anak-anak adalah dengan cara kita bantu pasangan kita menjaga anak-anak kita.

Ye, kita memang maklum kesempitan ekonomi dan betapa kerasnya si ayah terpaksa bekerja untuk sara keluarga tapi tanggungjawab lelaki bukan cuma nafkah berbentuk material. Nafkah emosi dan nafkah perhatian anak juga kena diambil kira.

Taufiq Razif
Percaya Suami Macho Adalah Yang Mampu Cebok Anak Anaknya 💪

Sebarkan pada mak ayah yang lain juga ye

p/s : Suka sangat share ilmu mendidik anak di Telegram. Klik je link ni untuk dapat ilmu free 👉 t.me/NotaTaufiqRazif

sumber gambar : Google

(Visited 83 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *